• Beter in Balans

Praktijk voor Natuurgeneeskunde

In mijn praktijk voor natuurgeneeskunde kun je terecht met uiteenlopende gezondheidsproblemen, zowel op lichamelijk als op psychisch gebied. In mijn visie zijn klachten een signaal dat de balans tussen lichaam en geest niet meer optimaal is. Ook voeding, leefwijze, de omgeving en aanleg spelen hierbij een rol. Een natuurgeneeskundige behandeling kan helpen om deze balans te herstellen. Dit gebeurt door behandelvormen die, ieder op hun eigen manier, lichaam en geest prikkelen om weer in evenwicht te komen. Het gevolg is dat klachten verminderen, je beter in je vel gaat zitten en weer Beter in Balans komt.

Mijn praktijk is gelegen in Rothem, gemeente Meerssen. en goed bereikbaar per auto of openbaar vervoer. De praktijk is gelegen op de begane grond en toegankelijk via scootmobiel, rollator enz,

Behandeling
Bij aanvang van de behandeling worden je gezondheidsproblemen en -wensen in kaart gebracht. Om de oorzaak van klachten te achterhalen combineer ik de Westerse natuurgeneeskunde met de Chinese & ayurvedische visie. Ik gebruik daarbij ondersteunende diagnosemethoden zoals reflexzones van de rug en voeten, tong- en polsdiagnose en eenvoudige testmethoden. Indien nodig kan aanvullend onderzoek (bijv. ontlastingsonderzoek) worden gedaan bij een gespecialiseerd laboratorium. Dit kan zinvol zijn bij chronische klachten waarbij bijvoorbeeld verstoring van het darmslijmvlies (“lekkende darm”) of een zwakke darmflora (bijv. Candidabelasting) een diepere oorzaak vormen. Ook kan via een bloedtest voedselovergevoeligheid worden opgespoord of kunnen achterliggende problemen met het immuunsysteem worden vastgesteld.
Lees meer

In mijn praktijk werk ik met verschillende behandelvormen uit de natuurgeneeskunde die de zelfhelende kracht stimuleren. Behandelvormen waarmee ik werk zijn fytotherapie/kruidengeneeskunde, aromatherapie, bloesemremedies, reflexologie en EFT (Emotional Freedom Techniques). Ook voedingsadviezen, probiotica en aanvullende vitaminen- en mineralen (ortho-moleculaire suppletie) vormen een onderdeel van de behandeling. Deze behandelvormen ondersteunen elkaar wederzijds waardoor de effectiviteit groot is.
Lees meer

Gezondheidsproblemen waarbij een behandeling voor verbetering kan zorgen:

 • spijsverteringsklachten (prikkelbare darm, Crohn/Colitis ulcerosa, maagproblemen, voedselovergevoeligheid);
 • spier- en gewrichtsklachten (fibromyalgie, reuma, artrose);
 • luchtwegproblemen (astmatische bronchitis/COPD, hooikoorts/ allergische verkoudheid, sinusitis);
 • huidproblemen (eczeem, psoriasis, acne, andere huidproblematiek);
 • spanningsklachten zoals slaapproblemen, hoofdpijn, nek- en schouderpijn;
 • (chronische) vermoeidheid, lusteloosheid, Burn-out/uitputting;
 • concentratieproblemen, AD(H)D
 • psychische klachten.
 • menstruatieproblemen, overgangsklachten, hormonale problematiek
 • Ook kinderen zijn vaak goed te helpen met een natuurgeneeskundige behandeling. Juist omdat ze nog jong zijn is de kans van slagen van de behandeling groot. Buikklachten en problemen met eten, huidklachten en luchtwegklachten kunnen doorgaans goed behandeld worden.

  Het logo van Marilene Dols

  Holstraat 29
  6231 AB Rothem-Meerssen
  Telefoon : 06-30410067
  E-mail : maridols@xs4all.nl

  Lid NWP lidmaatschapsnummer P1753

  Bij aanvullende verzekering zijn er mogelijkheden tot vergoeding.

  Uw naam heb ik zeker nodig.
  Uw emailadres heb ik zeker nodig.
  Bedankt voor je bericht!×
  Oeps! Er is iets verkeerd gegaan. Probeer het nog eens!×

  Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat wij u de beste ervaring op onze website bieden. Als u onze site blijft gebruiken, accepteert u ons cookiebeleid.